tiistaina, elokuuta 15, 2006

Lehtimäen leiri (K-18)

Elikkä perjantaina matkattiin Ullan ja Villen kera leirille. Veljekset kulkivat autossa ihan sopuisasti, vaikka heillä on menneisyydessä hieman kinaa ollutkin. Perille päästyämme Jamppa pisti hieman hulinaksi tuttujen ja tuntemattomien koirien ollessa parkkiksella vastassa. Ja minä onneton olin tietty unohtanut sille liivit päälle :( No, siitä hulabaloosta selvittiin loppujen lopuksi kämpälle ja syömään.

Ilta jatkui makkaranpaistolla ja muutenkin mukavia turinoiden. Koirat saivat oleskella suht vapaasti, mistä tulikin vähän noottia jälkikäteen. Ihan ilman välikohtauksia kun ei selvitty... Jamppa ei pahempaan tappeluun joutunut, vaikka "kunnostautuikin" villitsemällä muita.

Lauantai alkoi koirahierojan luennolla. Ruokailun jälkeen sitten siirryimmekin Kuortaneelle kokeen ensimmäiseen osioon. Meikäläisen kunto oli helteen johdosta aika alamaissa, joten homma jännitti vähän turhankin paljon. Mutta Jami hoiti homman melkein täydellisesti kotiin. Vapaana seuraaminen, käännökset, teiden ylitykset, koiran kohtaaminen ym. menivät mainiosti. Viimeinen, eli paikalle jääminen minun mennessä piiloon, aiheuttikin sitten pistemenetykset. Kadotessani Jamin näköpiiristä se nousi hetkeksi ylös ja siirtyi alkuperäisestä paikastaan. Asettui kylläkin takaisin makuulle.

Illalla Jami kävi hierojalla, mutta se ei ollut herran mieleen. Ei millään suvainnut käydä makuulla käsiteltäväksi ja vilkuili minua kysyvä katse naamallaan. No, taidetaan unohtaa se homma jatkossa. Sitten jatkettiinkin edellisillan turinointia. Jossain vaiheessa yritin viedä Jamin kämpälle "nukkumaan", mutta rontti haukkui siellä sen verran että otin sen kuitenkin loppuillaksikin mukaani ulos. Siinä se sitten koisasikin tyytyväisenä kerällä tuolin vieressä.

Sunnuntaina oli tietenkin kokeen toinen osio. Valinnaisena tehtävänä Jii kävi noukkimassa useamman esineen joukosta omat liivit. Vieraan esineen ja tiputtamani tupakkiaskin nouto sujuivat mallikkaasti. Pissakäynniltäkin palasi kiltisti. Joten hyvin meni :) Tästä kaikesta siis 95 pistettä. Me kaikki kolme noviisiparia saimme hyvät pisteet: Marjo ja Kukka myös 95 ja Anu ja Veera 97! Ja Anu mietti jo sitä, mitä tapahtuu jos koe ei mene läpi :) Kolme paria sai täydet pinnat : Ulla ja Ville, Keijo ja Pyry, Tarja ja Thelma. Onnea heille!

Enää olikin siis jäljellä puuduttava kotimatka. Tällä kertaa Niinan ja Valtterin seurassa, kun selvisi että asumme kohtuullisen lähellä toisiamme. Ja eiköhän sitä jatkossa käydäkkin joskus Valtteria ja Jamia leikittämässä.

Kaikille siellä tapaamilleni ihmisille kiitos seurasta ja toivottavasti tapaamme viimeistään ensi kesänä!

Ja nyt sitten se otsikon lupaama K-18 osuus:


Niin, täytyy muuten myöntää, että meikäläinen otti luvattoman vähän kuvia reissusta. Ja nekin huonoja :( Mutta jos saan muualta parempia niin pistän esille.

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Käytätkö mirc keskustelu ohjelmaa siel ois avustajakoira kanava. Olis kiva kun siel olis porukkaa enemmän. Jos olet kiinnostunu?

Anonyymi kirjoitti...

Nimi oli Juho

Frans a.k.a .Yello kirjoitti...

Terve Juho! Enpä ole avustajakoirakanavalla käynyt. _Vielä_. Mutta kyllä minä sinne jossain vaiheessa ilmestyn nyt kun asiasta muistutit. :)

Anonyymi kirjoitti...

No hyvä :)

T:Juho

Anonyymi kirjoitti...

Hei!
Lämpöiset kiitokset kyydistä! Ville muistaa sinua erityisellä kiitoksella siitä, ettei sitä hätyytetty autossa alas penkiltä (herrasmiehelläni on herkkä luonne ja näemmä myös takalisto ;)!)! Hyvässä seurassa pitkäkin matka sujuu mukavasti.
Onnitteluhalit kaikille muillekin untuvikoille, jotka menestyivät mestaruuskisoissa!
Tuosta avustajakoira-keskusteluohjelmasta olisin pyytänyt sähköpostiosoitteeseeni ko. ohjelman osoitteen. Parempi varmaankin olla julkaisematta ko. osoitetta, jos tarkoitus on, että se pysyy vain käyttäjien tiedossa. Äskeinen siitäkin huolimatta, että olen kaikessa (tiedottamisessa) avoimuuden kannattaja.
Otin Lehtimäellä todella suuren määrän kuvia, mutta liittäessäni niihin (ja yrittäessäni tallentaa myös CD:lle) eräältä koirakolta saamaani kahta multi-isoa kuvaa, hävisivät kuvani huitsin nevadaan - vain pari hassua kuvaa jäi. Nyyh! Nyt tarvitaan Tosi-Nörtin apua! Muuten olisin kuva-asiassa auttanut mielelläni. Terkkuja Niinalle(kin)!