tiistaina, elokuuta 08, 2006

Aputassu-uutisia

No, ei tämä nyt ihan uusi juttu ole koska on jo kesäkuulta ollut tiedossa. Mutta Varsinais-Suomen maaseutuoppilaitos irtisanoi kesäkuussa sopimuksensa Invalidiliiton kanssa avustajakoirien kouluttamisesta. Ei niin kiva juttu :( Jäi kouluttajat ilman työpaikkaa ja koirat ilman kotia elokuun lopusta.

Sen tiedän että asiaan etsitään kuumeisesti ratkaisua. Optimistisena ihmisenä uskonkin sen löytyvän ja nyt valmistuvien koirien päätyvän käyttäjilleen ensi keväänä.

Vaan totta kai tuo juttu korpeaa, eikä vähiten joidenkin oppilaitoksen vararehtorin "perusteiden" vuoksi. Hänen mukaansa avustajakoirakoulutus on aikoinaan Paimioon otettu sen tuoman PR-arvon vuoksi, jotta oppilaitokseen saataisiin uusia oppilaita. Nyt tämä PR-arvo on kuitenkin jo hänen mukaansa käytetty, joten avustajakoiratoiminnot saavat mennä. Prkl!!! En tiennytkään, että mun ja Jamin tarkoituksena on ollut olla maaseutuoppilaitoksen mannekiineina! Ja meitä ei enää kaivata... Kyllä vielä kelpaavat laitoksen sivuille avustajakoirat heidän eläinlinjaansa mainostamaan. Pitäisköhän laittaa asiasta postia sinne?

Henkilökohtaisesti tietysti toivon hienoille kouluttajille voimia ja onnea asian selvittämiseen. Eiköhän sitä viikonloppuna Lehtimäellä kuule asiasta lisää.

Ei kommentteja: